Kræftpakke og mamografi

1. Lægesamtale efter kræftdiagnose

Efter vores første undersøgelse hos Brystklinikken i Horsens (Læs her) stod vi 7 dage efter den 11. september hos kræftlægerne på Tage Hansensgade. Vi blev kaldt ind af en utrolig flink overlæge som informerede os om at der ville deltage en sygeplejerske til dette møde, hvilket selvfølgelig er forståeligt.
Da vi havde sat os ned, konstaterede jeg at der lå en servietholder i mellem os og lægen, formentlig fordi samtalen kan virke tung og tårerbrydende. Lægen kiggede forsigtigt ned i sine papirer og kiggede derefter på os. ,,Jeg er ked af at sige det Hanne, men du har desværre brystkræft” Med det samme udbrød min mor og jeg i munden på hinanden ,,Jamen, det ved vi godt?” Og lægen blev endnu mere anspændt, hun havde jo lige siddet og forberedt sig på at skulle informere 2 uvidende personer om at den ene har kræft og servietholderen var så fint sat frem til de tåre der nu måtte komme. Men dem fik vi ikke brug for. Vi havde allerede haft en uge til at græde de tåre som nu måtte fremkomme. Nu skulle vi bare igang!

Nu skulle vi gennemgå planen for forløbet.
Ultralydsscanningerne viste 2 knuder på hhv. 8cm og en på 3cm i samme bryst, og nogle atypiske lymfeknuder under venstre armhule. Biopsien fra begge knuder i brystet var ER positiv, HER2 normal og østrogenpositiv hvilket betyder at kræften spreder sig med hjælp fra det kvindelige østrogen i kroppen. Derfor skulle min mor hurtigt sættes i falsk overgangsalder, så vi kunne stoppe denne spredning.
Vi blev orienteret om at fordi begge knuder var så store, så skulle vi forberede os på at det ene bryst formentlig skulle fjernes. De ville gøre deres bedste for at bibeholde det, men hvis det blev vurderet nødvendigt så skulle det fjernes.
Min mor skulle have 8 serier kemo bestående af 4 EC og 4 TAX, som er hvilket kemomedicin hun skulle have under forløbet.

Kemoterapi forløbet så således ud:

De første 4 gange er det kemoterapi med 3 ugers intervaller.
I de første 4 gange kemoterapi bliver du nedbrudt som menneske, men når du overgår til kemoterapi 1 gang om ugen, så genvinder du stille og roligt alle dine kræfter igen.

Den første uge efter kemoterapien bliver du syg med kvalme, opkast og træthed til fingerspidserne. I 2. uge er du i risikozonen for at blive smittet med sygdom fra andre pårørende fordi dit imunforsvar er i dårligt forfald. I 3 uge er du nogenlunde på højkant igen og klar til næste omgang kemoterapi.

Efter den laaange samtale med overlægen og sygeplejersken valgte vi at indgå et forskningsprojekt som betød at min mor skulle afgive et rør blodprøve til dem og en ekstra MR scanning, mere ville vi ikke få at vide omkring dette.
Efterfølgende gik vi ned til blodprøvetagning hvor min mor skulle tappes 11 blodprøveglas (ja, jeg synes det er mange!!) Og så var der ellers run på de næste mange dage.
2 dage efter var vi afsted til CT scanning, hvor min mor på 30-45 minutter skulle drikke 1L kontrastvæske blandet i vand. Det smager ikke af noget. Efterfølgende skulle hun have kontrastvæske i drop.
Dagen efter CT scanning var vi afsted til MR scanning ude på Skejby.
3 dage efter var vi til yderligere en scanning inden næste lægesamtale den 18. september (1 uge efter den sidste samtale)

2. Lægesamtale og kemoskolen kan læses her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kræftpakke og mamografi